Botplaat


Bij botbreuken worden verschillende methodes gebruikt. Eén van deze methodes is om een botplaat te gebruiken. Een botplaat wordt onder ander gebruikt bij bekkenfracturen. Deze zien we nogal eens bij aanrijdingen. Op onderstaande afbeelding is er sprake van een meervoudige fractuur van het bekken.
Botplaat

Door de aparte vorm van het bekken en de breuk in de heupkom heb je voor het bekken vaak aangepaste botplaten nodig. Dit zijn platen in een ronde vorm of zogenaamde reconstructieplaten. Deze laatste zijn platen die de chirurg zelf moet buigen tijdens de operatie. Hieronder ziet u zo'n plaat gebogen in dit bekken. Eén plaat fixeert hier 2 fracturen.
BotplaatBotplaat

Naast bekkenfracturen gebruiken we botplaten ook graag bij dwarsfracturen van pijpbeenderen alsmede voor gesloten fracturen, zoals die van de onderarm hieronder op de afbeelding.
BotplaatBotplaat

De keuze voor een botplaat wordt vaak bepaald door de lokalisatie (welk bot) maar ook van de plek in het bot waar de breuk zit. Is er domweg wel genoeg bot voor 3 schroeven? Wat vaak het minimum per fractuurhelft is.

 

info@orthopediebijdieren.nl

Graveneslaan 1
7576 BE Oldenzaal
0541 533 220

Algemene voorwaarden
Privacy
Legal
Cookies
Affiliate of Mars, Inc.