Intramedulaire pin


Bij breuken bij jonge dieren, met name bij groeischijf fracturen, kiezen we vaak voor een botpin (intramedulaire pin). Omdat de groeischijf na repositie van de fractuur vaak al genoeg rotatiestabiliteit geeft, is dit een goede keuze.

Hieronder bespreken we enkele voorbeelden van groeischijffracturen en hun behandeling.
Op de linker afbeelding hieronder zien we een groeischijffractuur bij een kat van het bovenbeen. Deze hebben we behandeld door middel van 2 kleine rushpinnetjes, zoals op de middelste en rechtse afbeelding te zien is.
Intramedulaire pinIntramedulaire pinIntramedulaire pin

Hieronder een jonge hond met een zelfde soort breuk. De linkerfoto is van voor de operatie en op de rechter foto zijn de pinnetjes te zien die in het bot geplaatst zijn.
Intramedulaire pinIntramedulaire pin

Hieronder een breuk bij een jonge hond van het onderbeen. Binnen 4 weken is dit alweer genezen met een botpin en een spalk.
Intramedulaire pin

Hieronder zien we een verscheuring van pezen van de voet tussen de hak en tenen. Door middel van deze 2 pinnetjes en in de eerste 10 dagen een spalk kan dit probleem weer genezen.
Intramedulaire pinIntramedulaire pin

Fixatie door middel van pinnen is vaak minder invasief en goedkoper, omdat we geen dure platen en schroeven hoeven te gebruiken.

 

info@orthopediebijdieren.nl

Graveneslaan 1
7576 BE Oldenzaal
0541 533 220

Algemene voorwaarden
Privacy
Legal
Cookies
Affiliate of Mars, Inc.