Ongeluk met meerdere breuken


Een ongeluk zit in een klein hoekje!

Dit statement is maar al te vaak de waarheid.

Omdat de andere hond in het gezin met een ontstoken teen binnen werd gehouden ging Max op onderzoek uit. Max is een 7 maanden oude Border Collie die de lente in zijn bol had gekregen.

Het ongeluk voor Max: er kwam net een auto aan die voor Max niet meer op tijd kon remmen.

Max valt tegen het asfalt en van de pijn aan zijn 3 poten maakt hij een sprong de sloot in. Zijn baasje heeft zijn kop boven water gehouden en de dierenambulance is gebeld.

Bij de eigen dierenarts is eerste hulp aangeboden in de vorm van shock bestrijden en goede pijnstilling. Nadat Max stabiel genoeg was, werd hij keurig op een brancard met infuus bij ons gebracht.

In eerste instantie werd er gedacht aan een gebroken voorpoot en wat pijn aan de achterpoot. Maar er was toch iets meer aan de hand....


Max, als jonge nog groeiende hond was ook nog gezegend met een groeischrijffractuur van het boven-achterbeen.

Zaterdagavond zijn we met de operatie nog aan de slag gegaan, omdat zo'n groeischrijfbreuk toch snel weer moest worden gefixeerd.

Dik 2 uur later zien de röntgenbeelden er als volgt uit:

Voorpoot:
Op het spaakbeen is een botplaat aangebracht met 7 schroeven. Door de repositie van het spaakbeen is de ellepijp ook gelijk weer in positie gekomen. Deze laatste hoeft nu niet verder ondersteund te worden.

Achterpoot:
Doordat de groeischijf een soort getande breuk is hoeft deze niet behoed te worden tegen roteren. Hierdoor is het voldoende het bot te fixeren middels deze 2 intramedulaire pinnen.

Max loopt een dag later alweer op zijn voorpoot, zodat hij gewoon zijn behoefte kan doen. De achterpoot wordt heel voorzichtig gebruikt.

 

info@orthopediebijdieren.nl

Graveneslaan 1
7576 BE Oldenzaal
0541 533 220

Algemene voorwaarden
Privacy
Legal
Cookies
Affiliate of Mars, Inc.