Rughernia


Je bent pas 3 jaar en ineens krijg je last van je rug. Als hond kan je dit slecht aangeven en wordt het pas echt duidelijk als de achterbenen niet meer willen.Het mooiste zou zijn dat er strenge rust genomen wordt, maar dat is in de praktijk toch vaak een utopie. Zodra een hond zich weer wat beter voelt gaat zij ook weer meer bewegen. Hierdoor kan er weer meer inhoud van de tussenwervelschijf in het wervelkanaal komen waardoor de klachten weer verergeren.

Bij Dotty was het zo dat pijnmedicatie en rust niet werkte. Zij werd op korte termijn slechter. Hield de achterpoten gestrekt naar voren in zittende houding en kon niet meer plassen. Bij röntgencontrast onderzoek bleek dat ze een hele grote hernia had ter hoogte van haar 1e en 2e rugwervel.

Deze hebben we hier gelijk geopereerd met succes. De volgende dag stond ze al weer en aan het eind van de dag kon ze weer lopen. De 2e dag na de operatie is ze naar huis gegaan en stond ze alweer te kwispelen.

Na een operatie kan het herstel ook langzamer verlopen met toch nog een goede prognose. Dus staar u niet blind op dit zeer snelle herstel.

 

info@orthopediebijdieren.nl

Graveneslaan 1
7576 BE Oldenzaal
0541 533 220

Algemene voorwaarden
Privacy
Legal
Cookies
Affiliate of Mars, Inc.